GPS routes wat zijn dat?

GPS routes wat zijn dat?

juni 26, 2019 Uncategorized 0

Wat is GPS?

GPS is een afkorting dat staat voor Global Positioning System.
Door de satellieten wordt de locatie waar je je bevindt bepaald, ook in het bos. Het is dus onmogelijk om te verdwalen!

Track of een route

Twee begrippen die op elkaar lijken maar juist erg verschillend zijn.
Met een track volg je een digitale (rechte) streep die op de kaart te zien is dit kan bijvoorbeeld ook met een kompaspijltje. Met een track wordt er dus niet veel rekening gehouden met verschillende soorten wegen (fiets,wandel etc), en wordt er wanneer je een bepaalde afslag mist geen nieuwe route berekent. Het gaat hier dus echt om een begin-en eindpunt waarbinnen je eigenlijk je eigen route bepaald.
Bij een GPS-route bepaald, zoals de naam al zegt, de GPS de route. Hier kan de gebruiker iets meer invloed op hebben door bijvoorbeeld bepaalde punten, coƶrdinaten, in te vullen. Wanneer je hier een afslag mist zal de GPS zelf een nieuwe route berekenen.

SPOTTZ en GPS

Bij de app SPOTTZ zijn er ook verschillende GPS-routes te volgen.
In de app zijn verschillende punten opgenomen met daaraan opdrachten gekoppeld. Je maakt hier dus geen gebruik van een GPS-apparaat maar alleen van een smartphone met de app SPOTTZ erop, makkie toch?
Doordat de satellieten je locatie bepalen kan je precies in de app zien welke route het dichtstbijzijnd is. Zo kan je snel en makkelijk de route starten!
Benieuwd naar deze leuke activiteit? Klik hier en vind eventueel een GPS-route bij u in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *